Egyéni kiállításaim

Bánóczi László fotókiállítása

Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium Galériája

Körmend, 2020. február 21.

Sajtó

Körmendi Híradó, 2020. március 20.

VAOL - Aktok, montázsok – Bánóczi László Fotókiállítása Körmenden: https://www.vaol.hu/helyi-kultura/2020/02/aktok-montazsok-banoczi-laszlo-fotokiallitasa-kormenden

A cikk teljes szövege:

A fotós visszatekint

Aktok, montázsok – Bánóczi László Fotókiállítása Körmenden

Bánóczi László EFIAP fotóművész képeiből nyílt kiállítás a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

Aktok, fotómontázsok, utazásokon készült képek: az alkotó bejárta a fél világot, akkor is fényképezett – mondta megnyitóbeszédében Fekete Tamás, a körmendi 3 F-K fotóklub tagja. A művészről az is kiderült, hogy első inspirációit édesapjától kapta, aki megtanította a fekete-fehér filmek előhívására, nagyítások készítésére, ennek a technikájához azóta is vonzódik.

Bánóczi László hozzátette: ebben a válogatásban visszanyúlt egészen a kezdetekig, így vannak itt a ’90-es évek legelejéről és a korai digitális korszakból is képek, de a legfrissebb fotóit is megnézhetik most az érdeklődők.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

lap tetejére

"Bánóczi 50"

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterme

Kazincbarcika, 2017. május 18. csütörtök

Sajtó

https://kolorline.hu/hirek/kazincbarcika/2017-05-18/banoczi-50-fotokiallitas-nyilt-a-mezey-hazban

A cikk teljes szövege:

Bánóczi 50 címmel nyílt tárlat május 18-án a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A Bánóczi László EFIAP fotóművész munkáit felvonultató kiállítás július 7-éig tekinthető meg.

Szerző: Tajthy Ákos Publikálva: 2017. máj 18. 18:01

Bánóczi 50 címmel nyílt tárlat május 18-án a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A Bánóczi László EFIAP fotóművész munkáit felvonultató kiállítás július 7-éig tekinthető meg.

A kiállítást Filip Gabriella, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár könyvtárosa, Szabó Lőrinc-díjas szerkesztő nyitotta meg, aki beszédében méltatta Bánóczi László munkásságát.

– Milyen kevés is az az ötven! Pláne a százhoz, vagy az örökkévalósághoz. Mert ugye egy művész minimum az örökkévalósággal számol, és Bánóczi László fotóin ez tetten érhető – jelentette ki Filip Gabriella.

Bánóczi László EFIAP fotóművész a KVTV érdeklődésére elmondta, a kiállítás címében az ötven az életkorára utal.

– Ebből az ötven évnek a fele, huszonöt az az időszak amióta kiállítóként, fotógráfusként működök. A tárlatot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy az átfedje az elmúlt két és fél évtizedet, minden időszakból találhatók itt alkotások, kezdve a legelsőktől egészen azokig melyeket csak a közelmúltban kaptam lencse végre – mondta a fotóművész.

A kiállításon közreműködtek a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és művésztanárai. A megnyitó végén az alkotót, a megyei könyvtár munkatársát és a zenészeket Ursutzné Blága Krisztina, a Gyermekek Háza-Kézművesház vezetője és Heidrich Zsolt, a Barcika Art Kft. művelődésszervezője köszöntötte.

A Bánóczi 50 kiállítás egészen július 7-éig megtekinthető a Mezey-házban, az intézményegység nyitvatartási idejében.

lap tetejére

Emberek a világból

Művelődési Ház, Községi és Iskolai Könyvtár, Sajókeresztúr

2016. március 10.

lap tetejére

Emberek a világból

II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi és Városi Könyvtár, Miskolc

2016. január 21.

lap tetejére